20 de juliol del 2022

2022 - XXVè aniversari CHQ - contactem amb els antics amics

Benvolguts amics i amigues,

Sembla que era ahir que començàvem a fer cursos de fotografia al centre cívic de St. Narcís i que per alguna raó, quan s’acabaven, necessitàvem de trobar-nos per compartir aquella passió. Doncs bé allò que necessitàvem es va acabar convertint en un grup: El Col·lectiu Hidroquinona.

I semblava que era ahir que el grup va començar a créixer, amb persones, amb experiències, amb sortides, amb exposicions i, com no, amb sopars, amb anècdotes, amb il·lusions, amb amistat.

Doncs des d'ahir fins avui han passat 25 anys!

Pel  Col·lectiu Hidroquinona heu passat moltíssimes persones, no sempre hi han estat  totes, ni totes hi han estat sempre, però cadascuna d'elles, de vosaltres, ha deixat una petjada que ara volem retrobar.

En motiu del 25 aniversari, els que ens estem trobant mes rere mes (malgrat aquests últims temps difícils), ens ha semblat necessari d' organitzar algun acte commemoratiu en el qual, d'alguna manera o altre, tots vosaltres hi pugueu ser presents.

Com no pot ser d'altre manera hem decidit fer una exposició fotogràfica. Una  exposició col·lectiva com la que estàvem acostumats a fer, de manera física, presencial. Volem que sigui una retrospectiva que ens ajudi a visualitzar el llarg recorregut que hem fet el col·lectiu en aquests 25 anys. Però no només un recull de les fotos que vam presentar en el seu moment, sinó també de les fotos de nosaltres i entre nosaltres: volem reviure aquest temps fotogràfic.

Per aquest motiu ens posem en contacte amb tu per dir-te  dos coses:

En primer lloc, donar-te les gràcies per en algun moment de la teva pròpia vida haguessis pensat en formar part del Col·lectiu Hidroquinona i esperem que així haguessis gaudit més de la fotografia.

En segon lloc, convidar-te a que puguis participar un cop  més. Participar en aquesta exposició, ja sigui aportant alguna de les imatges que guardis, ja sigui ajudant-nos en la organització de la exposició, o simplement venint de nou a les trobades de grup (que continuem fent els dimarts primers de mes al Centre Cívic St. Narcís). De veritat que ens faria molta il·lusió!

Si encara guardeu les fotos que en algun moment vàreu presentar a les exposicions, us demanaríem que us poseu en contacte amb nosaltres abans del 15 de febrer d’ enguany per dir-nos quina imatge voldríeu aportar, o bé si disposeu d’alguna foto interessant de les activitats del col·lectiu en el temps que vau estar-hi.   Entre tot el material recollit mirarem que pugueu presentar-ho de nou en aquesta retrospectiva.

Com ja us podem avançar tenim moltíssim material i per tant caldrà seleccionar-ho i estructurar-ho de tal manera per que tots hi tinguem el respectiu granet de sorra. Com ja us hem dit  l'objectiu de la celebració no es fer una retrospectiva cronologia perfecte, sinó que tots els que hem passat pel col·lectiu i puguem ser representats. Al final d'aquesta carta us adjuntem l'extens currículum d'exposicions i activitats que hem fet el Col·lectiu des de que tenim constància. Mireu-lo i segur que, a part  de recordar vells temps, trobareu alguna exposició en la que vàreu participar i que podrà servir-vos d'orientació per buscar les fotos, si encara les teniu guardades, en alguna capsa dels records.

I si encara guardeu la càmera, o si sou actius fent fotografies, ja us advertim que després d'aquesta exposició retrospectiva de caràcter més nostàlgic, tenim pensat de fer-ne una segona amb material inèdit, al segon semestre de l’any. Ja us avancem que encara no tenim el tema escollit, ni quan ni com la farem, però si voleu recuperar el fil de la fotografia al nostre costat, us convidem a que vingueu a les properes trobades del grup, com sempre!

25 anys no es fan cada dia.  Ens faria molta il·lusió de tornar-nos a veure!

Salut i fotos!



Col·lectiu Hidroquinona

11 de gener de 2022